ГОЛОВНА · ЄПАРХІЯ · НАШІ ПАРАФІЇ · БІБЛІОТЕКА · СТАТТІ · ФОТО ГАЛЕРЕЯ · МОЛОДІЖНЕ БРАТСТВО · ДОПОМОГТИ НАМ · ДОПОМОГА НА БУДІВНИЦТВО · КАЛЕНДАР · ПОШУК · КОНТАКТ · Пожертва на Свято-Воскресенський кафедральний соборFriday, March 29, 2024
Навігація
ГОЛОВНА
ЄПАРХІЯ
НАШІ ПАРАФІЇ
БІБЛІОТЕКА
СТАТТІ
ФОТО ГАЛЕРЕЯ
МОЛОДІЖНЕ БРАТСТВО
ДОПОМОГТИ НАМ
ДОПОМОГА НА БУДІВНИЦТВО
КАЛЕНДАР
ПОШУК
КОНТАКТ
Архів файлів
FAQ
Зворотній зв'язок
Пожертва на Свято-Воскресенський кафедральний собор
Пожертва на Свято-Воскресенський кафедральний собор
Всі статті
Проповіді
Мистецтво
Статистика
Богослів'я
Суми і Сумщина
Історія Церкви
Релігія - Політика
Християнські свята
Магія, астрологія, окультизм
Піст у житті християнина
Останні статті
Благовірний великий ...
«Колір чистоти і цно...
28 вересня - пам'ять...
Воздвиження Чесного ...
Життя і страждання С...
Наші друзі off
“МИ СПРИЙМЕМО ВІЗИТ АЛЕКСІЯ ІІ, ЯКЩО ВІН СПРИЯТИМЕ ЄДНОСТІ УКРАЇНСЬКОЇ ЦЕРКВИ”
13 березня 2008 р. ректор Київської православної богословської академії архієпископ Димитрій виступив у прямому ефірі всесвітньої служби “Радіо України”. Відповідаючи на питання ведучого про ставлення Київського патріархату до можливого візиту Патріарха УПЦ Алєксія ІІ у Київ на святкування 1020-ліття Хрещення Русі, владика Димитрій зазначив: “Ми сприймаємо візит Алєксія ІІ, якщо він сприятиме єдності Української Церкви. Ми знаємо, що саме з таких міркувань, з бажання досягти єдності Православної Церкви в Україні, виходив Президент Віктор Ющенко, коли обговорював з Алєксієм ІІ спільне святкування 1020-ліття Хрещення Русі. Чи приїде Московський Патріарх – ще не відомо, бо офіційної відповіді на пропозицію Президента не було. Але якщо він приїде, то чекаємо від Предстоятеля Російської Церкви, що він зробить якісь дієві кроки для того, щоб розпочався конструктивний діалог між Церквами Київського і Московського Патріархатів, щоб припинилася ворожнеча між нашими Церквами”. Архієпископ Димитрій не виключає того, що під час візиту Алексія ІІ до столиці України можуть відбутися акції протесту. “Адже і вірні Московського Патріархату теж протестували проти приїзду до України Папи Римського Іоанна Павла ІІ. Я пам’ятаю, які були протести, коли Алєксій приїздив до Києва у 1990 році. Так що не виключено, що і тепер таке може трапитись.
ДЕКЛАРАЦІЯ
ДЕРЖАВНІ ДОКУМЕНТИ
Время портала
Гість
Ім'я

Пароль

Запам'ятати мене



Реєстрація
Забули пароль?
Голосування
Звідки Ви дізналися про наш сайт?

Від знайомих

З іншого сайту

З пошукової системи

Для участі в опитуваннях ви повинні залогінитися.
Міні-чат
Вам необхідно залогінитися.

Немає присланих повідомлень.
Copyright © 2007
Веб-портал Сумської єпархії Православної Церкви України
Редакція Прес-центру залишає за собою право не погоджуватися зі смістом статтей, які присилають читачі. Викладені тут погляди не обов'язково повинні поділяти всі члени редакції прес-центру.
Матеріали Веб-порталу Сумської єпархії УПЦ КП можуть бути використані повністю чи частково лише за умови посилання на джерело.